Vochtprobleem spouwmuur

Over het algemeen kan het best vaak voorkomen dat er bij een spouwmuurisolatie vochtproblemen kunnen ontstaan. Een spouwmuurisolatie kan namelijk leiden tot condensatie wat bijvoorbeeld weer kan leiden tot situatie waarbij het behang kan gaan schimmelen. Vooral na het isoleren van een spouw kan er condensatie optreden. Toch zijn vochtproblemen met een spouwmuurisolatie niet geheel te wijten aan de spouwmuurisolatie. De vochtproblemen komen vooral door een tekort aan of geen goede ventilatie waardoor er condensatie kan ontstaan rondom een spouwmuurisolatie. Vooral op de kritieke plekken zoals boven ramen, achter kasten, muren en bij de gordijnen kan er dan condensatie optreden wat weer voor vochtproblemen kan zorgen. Ook met een goede spouwmuurisolatie kan dit voorkomen. Daarom is vooral de ventilatie erg belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Wanneer u geen goede ventilatieroosters heeft kunnen vochtproblemen zich namelijk blijven voordoen rondom uw spouwmuurisolatie.

In veel gevallen betaalt de verzekering de kosten! Vraag hieronder gratis en vrijblijvend een offerte aan voor de verzekering.

Vochtprobleem spouwmuur

Wanneer u vochtproblemen heeft door of rondom uw spouwmuurisolatie kan dit voornamelijk in twee vormen voorkomen, namelijk schimmel en condensatie. Wat u wel moet onthouden is dat wanneer u vochtproblemen heeft door uw spouwmuurisolatie dat dit nooit door uw spouwmuurisolatie alleen komt. Dit komt altijd door een combinatie met een ander vochtprobleem. Maar hoe kunt u vochtproblemen rondom de spouwmuurisolatie nou herkennen? Dit kunt u door goed te checken op condensatie of schimmels bij de hiervoor genoemde plekken zoals boven de ramen, op de muren, achter kasten en rondom de gordijnen. Dit zijn de plekken waar de grootste vochtproblemen voorkomen en waar u dus ook condensatie en of schimmel zou moeten kunnen vinden. Condensatie ontstaat voornamelijk op de koude plekken van het huis waar de warme lucht botst met een koud oppervlak waardoor er condensatie kan ontstaan. Condensatie ontstaat alleen rondom spouwmuurisolaties wanneer er sprake is van een slechte ventilatie en de warme lucht teveel in aanraking komt met koude oppervlakken. Dat deze oppervlakken koud zijn komt dan weer door de spouwmuurisolatie. Wanneer de muren van uw huis niet goed geïsoleerd zijn kunnen er dus koude oppervlakken ontstaan waardoor er dus weer condensatie en vochtproblemen kunnen ontstaan.

vochtprobleem spouwmuur

Vochtprobleem spouwmuur

Vochtprobleem spouwmuur? U kunt ervoor kiezen op zelf op zoek te gaan naar het vochtprobleem waarmee de problemen met uw spouwmuurisolatie gepaard zijn. Maar het beste is om er een specialist bij te halen. Vochtproblemen ontstaan niet zomaar en kunnen niet alleen uw huis aantasten maar ook uw gezondheid. Wanneer er teveel vocht in de lucht zit waarin u leeft kan dit uw longen ernstig aantasten. Om uit te zoeken waar het vochtprobleem spouwmuur vandaan komt kunt u het beste een professional inschakelen. Deze hebben veel ervaring met vochtprobleem spouwmuur waardoor zij vaak het probleem erg snel kunnen vinden en verhelpen. Zij kunnen de luchtvochtigheid in uw huis meten en de precieze probleem factoren vinden en deze verhelpen voor u. Gaat u zelf aan de slag met een spouwmuurisolatie bij een huis, vraag dan eerst informatie over de beste aanpak, dit kunt u vrijblijvend op deze site doen. Op deze site kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen waarin u uw probleem precies kunt omschrijven zodat er gepaste hulp kom bij uw vochtprobleem met bijvoorbeeld uw spouwmuurisolatie.