Vochtprobleem kruipruimte

Vochtproblemen in een kruipruimte is niet alleen erg vervelend maar kan ook nog eens super gevaarlijk zijn voor de fundering van uw huis. Zo kunt u in de kruipruimte last hebben van vochtproblemen door de volgende oorzaken; optrekkend vocht, slechte ventilatie en condensatie, hoog grondwater en door lekkages. Dat vochtproblemen voorkomen in een kruipruimte is niet zo gek wanneer u bedenkt dat er onder een huis vaak grondwater zit. Tevens trekken koude oppervlakken condens en dus vocht aan, dus een kruipruimte is een ideaal gebied om vochtproblemen te krijgen. Wat ook voor problemen kan zorgen is dat er zich in een kruipruimte ook vaak rioleringsbuizen en andere afvoerbuizen bevinden. Wanneer hier iets mis mee gaat weet u 100% zeker dat u vochtproblemen gaat krijgen dus deze regelmatig laten checken is ook zeker een must.

In veel gevallen betaalt de verzekering de kosten! Vraag hieronder gratis en vrijblijvend een offerte aan voor de verzekering.

Vochtprobleem kruipruimte

Optrekkend vocht kan ontstaan doordat er indirect of direct contact tussen vocht, lek- of grondwater is met het metselwerk of de stenen van de kruipruimte. Doordat de materialen waarvan de kruipruimte is gemaakt vaak een absorptievermogen hebben kan dit ervoor zorgen dat er constant vocht omhoog wordt getrokken naar hogere delen van het gebouw. Dit kan zorgen voor ernstige vochtproblemen en beschadiging van de kruipruimte, dit veroorzaakt vochtprobleem kruipruimte.

vochtprobleem kruipruimte

Vochtprobleem kruipruimte

Om vochtproblemen te voorkomen bij een kruipruimte is het belangrijk dat het vocht goed wordt afgevoerd. Het probleem is vaak dat de luchtvochtigheid in de winter en zomer heel erg kan verschillen. Daarom is het belangrijk om voor uw kruipruimte de perfecte ventilatie te hebben zodat de lucht niet gaat condenseren binnen in uw kruipruimte.

Wanneer u in een wat lager gelegen gebied woont bestaat er een grote kans dat er in uw kruipruimte onder het huis vaak water staat. Hierdoor kunt u al snel last krijgen van vochtproblemen in uw kruipruimte. Nou kunt u denken dat het plaatsen van een dompelpomp hier een oplossing voor is, maar in veel gevallen is dit niet zo. De kruipruimte blijft gewoon vochtig waardoor het vocht allemaal verschillende problemen kan gaan veroorzaken die er zelf voor kunnen gaan zorgen dat uw vloer in huis koud aan gaat voelen.

Door een montage fout of een bodemverzakking kan het zijn dat de rioleringsbuizen onder uw huis zijn losgeschoten of zelfs afgebroken. Wat er dan gebeurd is dat uw afvalwater regelrecht in uw kruipruimte terecht komt. Dit betekent dat uw kruipruimte met extra vocht te maken heeft waardoor er weer verschillende vormen van waterschade kan gaan ontstaan. Wanneer er zich metaal bevind in uw kruipruimte zal het gaan corroderen en roesten waardoor er na elke jaren scheuren zullen komen in het leidingwerk.

Wanneer u vochtproblemen onder het huis in uw kruipruimte heeft is het erg belangrijk deze te bestrijden. Een hoge luchtvochtigheid kan ernstige schade toebrengen aan uw gezondheid, woning en aan uw inboedel. Tevens is het verwarmen van vochtige lucht lastiger en kost het meer energie dan bij droge lucht. Daarom is het super belangrijk om de vochtproblemen in een kruipruimte op te lossen, maar hoe gaat u dat doen?

Vochtprobleem kruipruimte oplossen

Om vochtproblemen in uw kruipruimte goed op te lossen moet u dit echt goed aanpakken en bij voorkeur laten aanpakken. De situatie van de kruipruimte en de grootte van het vochtproblemen moet van te voren goed onderzocht worden voordat u aan de slag gaat. Voor elke vorm van vochtproblemen is er een andere oplossing en deze zijn eigenlijk bijna niet zelf uit te voeren. Plus een vochtprobleem kruipruimte ontstaat nooit zomaar, daarom is het belangrijk dat uw kruipruimte goed wordt nagekeken. Vraag daarom vrijblijvend een offerte op deze site aan. Zo kunt u uw vochtprobleem in uw kruipruimte geheel omschrijven en een inschatting krijgen van wat er precies moet gebeuren. Vraag snel vrijblijvend een offerte aan om de vochtproblemen in uw kruipruimte zo snel mogelijk op te lossen!