Vochtprobleem kelder

Doordat we tegenwoordig steeds meer te maken hebben met extreme weersomstandigheden krijgen steeds meer mensen vochtproblemen in de kelder. Dit komt vaak doordat het grondwaterpeil veel veranderd en de temperaturen vaak ook veel verschillen. Niet alleen verschillen de dag en nacht temperatuur maar ook per week kan het weer zo’n 10-20 graden verschillen. Hierdoor kunnen er gemakkelijk vochtproblemen in de kelder komen. Vooral bij de buitenmuren van kelders die langer dan 40-50 jaar geleden gebouwd zijn kunnen er ernstige vochtproblemen ontstaan. Deze zijn vaak niet berekend op zulke weer en temperatuur schommelingen waardoor de kelder te maken kan krijgen met vochtproblemen. Bij een kelder zijn er drie oorzaken waardoor vochtproblemen vaak voorkomen namelijk condensvocht, doorslaandvocht en optrekkend vocht. Wanneer u last heeft van één van deze problemen is het verstandig om professionele hulp in te schakelen om uw vochtproblemen in de kelder te verhelpen. Hoe deze problemen ontstaan gaan wij hieronder uitleggen.

In veel gevallen betaalt de verzekering de kosten! Vraag hieronder gratis en vrijblijvend een offerte aan voor de verzekering.

Vochtprobleem kelder

Het meest voorkomende vochtprobleem kelder wordt veroorzaakt door temperatuurverschillen die zorgen voor condensvocht. Wanneer de kelder vochtige ramen en vloeren heeft is het bijna zeker dat u hier last van heeft en dat dit vochtproblemen veroorzaakt. Deze vochtproblemen kunnen ontstaan doordat er niet goed geventileerd word waardoor er geen constante temperatuur en luchtstroom is. Wanneer condensvocht niet verholpen wordt kan dit voor vervelende vochtproblemen gaan zorgen die zelfs uw gezondheid kunnen aantasten.

De buitenmuren van een huis, dus ook de muren van een kelder, zijn vaak zo gemaakt dat deze ademen. Hierdoor kan het komen dat er bij openingen in de buitenmuur opeens teveel vocht door wordt gelaten wat voor problemen kan gaan zorgen. Dit wordt ook wel doorslaand vocht genoemd. Vooral wanneer dit bij de bovenkant van uw keldermuren gebeurt kan dit voor lelijke vlekken in de woon gedeelten zorgen. Ook kan het gebeuren dat de muren, het behang of de verf gaat afbrokkelen, laat daarom altijd zo snel mogelijk even iemand naar uw vochtproblemen kijken.

Vochtprobleem kelder
Een veel voorkomend probleem in de lagere gebieden met hoger grondwater is optrekkend vocht in uw kelder. Dit kan gebeuren doordat de kelder laag ligt en daardoor met veel grondwater te maken heeft. Zo kan het namelijk gebeuren dat de muren of zelfs de vloer teveel water opnemen waardoor er bij temperatuur verschillen scheuren kunnen ontstaan. In deze scheuren kan schimmel zich gaan vormen of nog erger, deze kunnen gaan zorgen voor wateroverlast. Vooral bij een wat muffige lucht moet u zeker even uw kelder (laten) controleren op vochtproblemen. Bij vochtproblemen is het altijd beter om te voorkomen dan te laat zijn en het te laten behandelen.

vochtprobleem kelder

vochtprobleem kelder

Vochtprobleem kelder
Op deze site kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor alle vochtproblemen, dus ook voor uw vochtproblemen in de kelder. Vraag vandaag nog een offerte aan om zo snel mogelijk te weten waar u aan toe bent en wat er precies moet gebeuren om uw vochtproblemen op te lossen. De vrijblijvende offerte is gemakkelijk en snel in te vullen en u kunt er al uw vragen in kwijt betreffende de vochtproblemen in de kelder. Vochtproblemen in een kelder kunnen uiteindelijk uw fundering ook aantasten, aarzel daarom niet wanneer u denkt dat u vochtproblemen in de kelder heeft en neem vandaag nog contact op.