Vochtprobleem gevel

Bij een gevel zijn vochtproblemen veel voorkomend. Wanneer vocht door een gevel of wand dringt wordt dit ook wel vochtdoorslag genoemd. Vooral oudere gebouwen zijn door de veroudering erg vatbaar voor vochtproblemen rondom de gevel. Veel van deze gebouwen zijn vanaf de bouw al onvoldoende uitgerust om vocht van buiten af tegen te houden. Vooral stenen gevels nemen veel vocht op doordat de stenen vaak erg poreus zijn. Toch zijn lekken in de gevel meestal de oorzaak voor vochtproblemen. Deze lekken kunnen ontstaan wanneer de gevel vocht heeft opgenomen en het bijvoorbeeld begint te vriezen waardoor het water gaat uitzetten. Dit kan zorgen voor scheuren in de gevel, het afvriezen van voegdelen en het afbreken van steenscherven. Wanneer dit gebeurd kan dit weer zorgen voor lekkages, schimmels, condens en een te hoge vochtigheid binnenshuis. Ook kunnen er op de gevel meer mossen en algen groeien die de gevel nog meer kunnen beschadigen. Vooral bij de oudere gebouwen komen dit soort vochtproblemen met een gevel vaak voor. Ook condensvorming, optrekkend vocht en problemen met de isolatie kunnen zorgen voor vochtproblemen bij een gevel.

In veel gevallen betaalt de verzekering de kosten! Vraag hieronder gratis en vrijblijvend een offerte aan voor de verzekering.

Vochtprobleem gevel

Om de vochtproblemen met gevels op te lossen zijn de spouwmuren uitgevonden. Helaas werkt dit niet altijd. Zelfs met een spouwmuur kunnen er nog vochtproblemen ontstaan. Een spouwmuur tussen de muren en een gevel kan in sommige gevallen zelfs voor meer vochtproblemen zorgen. Zo zorgt een spouwmuur ervoor dat er ventilatie ontstaat in de spouw en doordat er een luchtstroom is aan de andere kant van de gevel kan zo de gevel drogen. Helaas zorgt een spouwmuur bij een gevel ook voor watertransport en kunnen er problemen ontstaan met doorslaand vocht. Vochtproblemen rondom de gevel zijn dus over het algemeen erg lastig om te voorkomen.

Vochtproblemen in de gevel kunnen ook ontstaan door optrekken vocht. Optrekken vocht ontstaat vaak door een te hoge grondwater stand waardoor de stenen muren van een huis het vocht opnemen. Hierdoor kan er een vochtprobleem ontstaan met uw gevel die ook de binnenkant van uw huis kan beïnvloeden met schimmels, waterschade en andere vochtproblemen.

Wanneer u vochtproblemen heeft in uw gevel is het belangrijk dat u hier een professional bij haalt. Vochtproblemen in een gevel ontstaan niet zomaar en kunnen dus ook niet zomaar verholpen worden. Vaak komen vochtproblemen in een gevel door een samenwerking van verschillende problemen waardoor het dus erg belangrijk is dat deze allemaal verholpen worden. Laat daarom altijd een professional naar het probleem kijken.

vochtprobleem gevel

Vochtprobleem gevel

Op deze site kunt u geheel vrijblijvend een offerte invullen betreffende uw vochtprobleem bij uw gevel. Zo krijgt u gemakkelijk en snel een indicatie van de kosten van het probleem en kunt u een passende oplossing zoeken. Het is erg belangrijk dat vochtproblemen in een gevel worden opgelost, met name voor de winter. In de winter kan namelijk het vocht gaan opvriezen wat voor nog meer scheuren in uw gevel gaat zorgen waardoor er nog meer vochtproblemen kunnen ontstaan. Laat daarom gelijk iemand naar uw gevel kijken wanneer u denkt dat er mogelijk vochtproblemen kunnen zitten. Doet u dit niet dan kan het zijn dat de schade erg hoog kan oplopen. Laat daarom uw vochtproblemen zo snel mogelijk behandelen om verdere problemen met de gevel te voorkomen.