Vochtprobleem dak

Het dak van een huis of elk ander gebouw krijgt behoorlijk vaak te maken met vocht in verschillende vormen zoals regen, sneeuw en hagel. Helaas komen vochtproblemen bij een dak niet alleen hierdoor. Uiteraard kan neerslag, in welke vorm dan ook, een grote oorzaak vormen voor verschillende vochtproblemen rondom het dak maar dit kan ook nog andere oorzaken hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld ook vochtproblemen bij uw dak krijgen door opstijgend vocht, condens, nieuwbouwvocht of wateroverlast. Wat het probleem ook is wat uw vochtproblemen veroorzaakt, een lek in het dak kan erg vervelend zijn. Zo kunt u last krijgen van vochtvlekken, schimmel en de luchtvochtigheid binnen in huis kan zelfs zo hoog worden dat het gevaarlijk is. Daarom is het belangrijk dat u bij vochtproblemen altijd een professional erbij haalt. Hieronder zullen wij de verschillende oorzaken van vochtproblemen rondom het dak bespreken.

In veel gevallen betaalt de verzekering de kosten! Vraag hieronder gratis en vrijblijvend een offerte aan voor de verzekering.

Vochtprobleem dak

De meest directe bedreiging voor een dak van een huis is toch wel neerslag. Om uw huis goed geïsoleerd te houden heeft u stevige buitenmuren en een dak nodig die beide geen tot nauwelijks geen vocht doorlaten. Waar de meeste vochtproblemen voorkomen rondom het dak is bij de plaatsen waar twee materiaal soorten elkaar ontmoeten. Vaak sluiten deze niet goed aan waardoor vocht de kans heeft om voor problemen te zorgen. Vooral wanneer er neerslag in combinatie met wind is kan het zijn dat het vocht op plekken komt waar het normaal niet komt waardoor er vochtproblemen kunnen ontstaan. Zo kunnen er tussen een dakconstructie, metselwerk of tussen het hout van het dak problemen ontstaan betreffende vocht. Vooral wanneer uw huis langere tijd nat is, denk aan sneeuw of heel veel regen is het erg lastig voor uw huis om te ademen. Laat daarom bij vochtproblemen altijd goed naar uw dak kijken en probeer zelfs vochtproblemen te voorkomen door regelmatig iemand de afvoerpijpen etc. te laten controleren.

vochtprobleem dak

vochtprobleem dak

Nog een reden voor vochtproblemen bij het dak is opstijgend vocht. Doordat er in de grond grondwater zit kan er via de wanden van het huis vocht opgetrokken worden vanuit de fundering. Wanneer uw huis onvoldoende beschermd is tegen het optrekken van vocht door de buitenmuren trekt het vocht helemaal naar boven richting het dak. Niet alleen bij het dak kan optrekken vocht voor problemen zorgen, maar wanneer het uw dak heeft bereikt weet u zeker dat u er naar moet laten kijken. Vocht in de muren is slecht voor de isolering van uw huis en kan voor ernstige schimmels en vochtproblemen zorgen. Laat daarom altijd iemand 1 keer per 2 jaar controleren hoe het met de vochtproblemen rondom uw huis en dak is gesteld.

Vooral door wateroverlast kunt u veel vochtproblemen bij uw dak krijgen. Zo kan wateroverlast veel neerslag betekenen, maar dit kan ook een kapotte watertoevoer of een gebroken waterleiding zijn. Gelukkig zijn problemen met water toevoeren en waterleiding meestal wel snel te verhelpen, maar de problemen met de weersomstandigheden helaas niet. Huur daarom altijd een professional in om van uw vochtproblemen af te komen.

Vochtprobleem dak? Op deze site kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen om uw vochtproblemen te verhelpen. Probeer met vochtproblemen het niet zelf op te lossen want dit kan zorgen voor onoplosbare vochtproblemen. Vooral betreffende het dak wordt aangeraden dit niet zelf te doen omdat dit vaak ook nog eens op een grote hoogte is wat erg gevaarlijk kan zijn. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan voor de vochtproblemen met uw dak voor de beste hulp voor uw vochtproblemen!