Vochtprobleem binnenmuur

Vochtproblemen zijn altijd erg lastig en ontstaan niet zomaar. Wanneer u dus het idee heeft dat u vochtproblemen in uw binnenmuur heeft wordt het aangeraden er zeker even een specialist bij te halen. Dat u vochtproblemen op uw binnenmuur heeft kan door verschillende oorzaken komen maar het feit blijft dat het een erg vervelend probleem is. Vochtproblemen op de binnenmuur kunnen komen door optrekkend vocht, doorslaand vocht, condensatie, lekkages, bouwvocht, luchtvochtigheid of een bouwkundige fout. Vaak komen deze vochtproblemen voor in een binnenmuur die van een steenachtig materiaal is gemaakt.

In veel gevallen betaalt de verzekering de kosten! Vraag hieronder gratis en vrijblijvend een offerte aan voor de verzekering.

Hieronder zullen wij de verschillende soorten vochtproblemen die u kunt hebben bij een binnenmuur even op een rijtje zetten:

Vochtprobleem binnenmuur

Wanneer u last heeft van vochtproblemen in uw binnenmuur kan dit komen doordat er vocht omhoog wordt getrokken vanuit de fundering of vanuit het grondwater. Vooral wanneer het grondwater een hogere stand heeft dan normaal kan het voorkomen dat er vocht omhoog wordt getrokken wat vervolgend uw binnenmuur gaat aantasten. Vooral in combinatie met de zouten die in uw muur zitten kan optrekkend vocht voor problemen gaan zorgen.

vochtprobleem binnenmuur

Vochtprobleem binnenmuur. Door vocht in de binnenmuur kan er schimmel ontstaan.

Doorslaand vocht

Vochtproblemen met een binnenmuur kunnen ook komen door doorslaand vocht. Doorslaand vocht kan komen doordat vocht uit nat geworden isolatie materiaal naar de binnenmuur geleid wordt. Dat het isolatie materiaal nat geworden is kan komen door een combinatie van slecht voegwerk en een natte periode met veel regen of harde stortbuien. Vooral wanneer u in uw huis geen of een te kleine lucht spouw heeft kunt u hierdoor vochtproblemen krijgen bij uw binnenmuur.

Condensatie

Wat ook voor vochtproblemen bij een binnenmuur kan zorgen is condensatie die ontstaan is door de vochtige lucht die ontstaat wanneer warme lucht in aanraking komt met een koud oppervlak. Vooral bij oude woningen kan het zijn dat de binnenmuur niet goed geïsoleerd is en komen er veel koude oppervlakken met warme lucht in aanraking. Hierdoor ontstaat er condensatie waardoor er vocht op plekken gaat zitten waar het niet hoort. Hierdoor kunnen er bepaalde plekken gaan roesten of verkalken en uiteindelijk kapot gaan. Laat daarom goed checken of uw binnenmuur niet in direct contact staat met koude oppervlakten en warme lucht.

Wat ook een grote factor kan spelen bij vochtprobleem binnenmuur zijn uiteraard lekkages. Zo kan bijvoorbeeld een kapotte waterleiding, dakgoot of riolering een groot probleem spelen. Maar ook een slechte kit rand in een badkamer kan zorgen voor ernstige lekkage en vochtproblemen bij uw binnenmuur. Hou daarom goed in de gaten of alle leidingen nog in tact zijn en niet verroest etc.

Bij een binnenmuur kan het ook zijn dat er een bouwkundige fout is gemaakt waardoor u nu vochtproblemen bij uw  binnenmuur heeft. Over het algemeen gebeurd dit niet maar vooral bij oude huizen kan dit het geval zijn. Laat hoe dan ook een professional even een kijkje nemen zodat u zeker weet waar de vochtproblemen vandaan komen etc.

Wanneer u vochtproblemen bij uw binnenmuur heeft is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten oplossen. Vochtprobleem binnenmuur kunnen door verschillende oorzaken ontstaan maar vochtproblemen krijgt u zeker niet zomaar. Ga daarom niet zelf klussen aangezien vochtproblemen uw gehele fundering kunnen aantasten. Op deze site kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw vochtproblemen rondom het huis en dus ook met uw binnenmuur. Zo krijgt u de kans om uw probleem grondig uit te leggen en komt er een specialist u helpen met uw vochtproblemen. Aarzel niet om de vrijblijvende offerte op deze site in te vullen, vochtproblemen moeten namelijk zo snel mogelijk aangepakt worden!