Vocht in huis

In een woonhuis wordt veel met water gewerkt, denk maar aan de douche, wasbak, wasmachine, vaatwasser etc. Dit betekent dat er veel kans kan zijn op vochtproblemen binnen een huis. Niet alleen is het daarom belangrijk om uw huis regelmatig te laten checken op vochtproblemen, maar ook ter voorkoming van toekomstige vochtproblemen is een controle erg handig. Vocht in huis wordt vaak veroorzaakt doordat er onvoldoende ventilatie is. De andere vochtproblemen die u kunt krijgen rondom uw huis worden vaak veroorzaakt door verschillende bouwkundige problemen.

Vocht in huis? In veel gevallen betaalt de verzekering de kosten! Vraag hieronder gratis en vrijblijvend een offerte aan voor de verzekering.

Vocht in huis

Zo kunt u bijvoorbeeld last krijgen van vocht in huis door optrekkend vocht, koudebruggen, condensatie en lekkage. Deze vochtproblemen zullen wij hieronder voor u op een rijtje zetten.

vocht in huis

Vocht in huis? Lees alles over vocht in huis.

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht rondom een huis komt vaak doordat het opgaande metselwerk een zuigende werking heeft en er sprake is van een te hoge waterstand. Hierdoor kan het gebeuren dat er een vochtprobleem in huis ontstaat omdat het vocht dat optrekt langs het metselwerk via uw fundering, muren of kruipruimte de woning binnenkomt. Hier kan het gaan zorgen voor een vervelende geur, vochtplekken en in het ergste geval kan het vocht de houten constructies die onder uw huis zitten aantasten en laten schimmelen. Let daarom goed op bij een hoge waterstand dat er geen vochtproblemen ontstaan onder uw huis.

Koudebruggen

Wanneer warme lucht met een koud oppervlak in aanraking komt moet de lucht ergens in huis het vocht kwijt. Dit betekent dat er druppels op het koude oppervlak gaan komen die nog wel eens voor vochtproblemen kunnen gaan zorgen. Dit fenomeen wordt ook wel koudebruggen genoemd. Koudebruggen gebeurd vaak op plaatsen waar de warme plekken van het huis constant in aanraking staan met de koud van de buitenkant van het huis. Hierbij kunt u denken aan plaatsen die gemaakt zijn van beton en metaal. Wanneer u last heeft van koudebruggen kunnen vochtproblemen ook nog eens voor kou binnen het huis zorgen en wordt er aangeraden om uw huis beter te ventileren.

Condensatie

Dit is een natuurlijk proces wat binnenshuis vaak ontstaat tijdens het wassen of douchen, zie vochtprobleem badkamer. Nou is uw huis er waarschijnlijk op gebouwd dat dit zeker geen vochtprobleem in huis hoort te veroorzaken, maar toch kunt u er last van krijgen. Wanneer uw huis goed geventileerd is zou condensatie geen probleem moeten zijn. Maar wanneer het vocht het huis niet uit kan gaat het op verschillende oppervlakten binnenshuis zitten waar het niet hoort te gaan zitten zoals de ramen, de raamkozijnen, kelders of zelfs op de muren. Hierdoor kunt u last krijgen van ernstige vochtproblemen zoals bijvoorbeeld schimmels.

Lekkage

Veelal ontstaat een vochtprobleem in huis door lekkage. Vaak kunt u een lekkage snel herkennen aan een grote plotselinge vochtplek of schimmels ergens aan de wand of op het plafond. Lekkage vinden is niet zo lastig binnen een huis, de oorzaak en de oplossing ervoor vinden kan dat soms wel zijn. Denk bij een lekkage aan een lekke afvoer of waterleiding of een douchecabine met slechte voegen. Laat daarom bij een lekkage altijd een professional even een kijkje nemen.

Wanneer u last heeft van een van de bovengenoemde problemen wordt er aangeraden om er een professional bij te halen. Deze weet veel van vochtproblemen af en wanneer u het zelf gaat doen kan het zijn dat er binnen uw huis meer kapot gaat dan u lief is. Vochtproblemen kunnen heel hardnekkig zijn en moeten echt goed opgelost worden. Op deze site kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw vochtproblemen rondom uw huis. Treuzel niet om er iemand bij te halen met vochtproblemen, vochtproblemen kunnen namelijk de gehele fundering van uw huis aantasten en de luchtvochtigheid binnenshuis aantasten tot het ongezonde toe. Vraag daarom vandaag nog vrijblijvend een offerte aan voor eerste hulp bij vochtproblemen in uw huis.