luchtvochtigheid in huis

Een goede luchtvochtigheid in huis is belangrijk om gezondheidsklachten te voorkomen en het woongenot te optimaliseren.

Wat wordt verstaand onder luchtvochtigheid?

Het begrip luchtvochtigheid duidt de verhouding aan tussen lucht en vocht in een bepaalde omgeving. Hoe meer vocht in een ruimte is, hoe hoger de luchtvochtigheid. Er zijn een viertal factoren die de luchtvochtigheid bepalen, dit zijn; lucht, luchtdruk, de temperatuur en waterdamp.

In veel gevallen betaalt de verzekering de kosten! Vraag hieronder gratis en vrijblijvend een offerte aan voor de verzekering.

Gevolgen van een hoge luchtvochtigheid

Wanner er sprake is van een hoge luchtvochtigheid in huis oftewel veel vochtige lucht in huis of een bepaald vertrek veel veroorzaakt door vocht in de muur of vocht dat optrekt door de vloer. Bij een slechte ventilatie in kleine ruimtes als een badkamer kan dit voor grote problemen zorgen, denk aan schimmelvorming.

Wat is de juiste luchtvochtigheid in huis?

Een juiste relatieve luchtvochtigheid in huis ligt vaak op ca. 39%-59%, dit staat vaak voor een prettige woon en werkomgeving.

luchtvochtigheid in huis

De juiste luchtvochtigheid in huis

Veelal tracht men dit probleem op te lossen door vochtvreters of luchtontvochtigers, in veel gevallen is dit een goed begin. Wij willen u altijd adviseren om het probleem bij de wortel aan te pakken, dit betekend dat het probleem door wijzigingen aan de vloer, de muur of door ventilatie kan worden opgelost zodat het voor u ook echt aangenamer wordt om te wonen! Waarom zou u veel geld inverteren in oplossingen die maar tijdelijk van aard zijn terwijl u voor wellicht voor hetzelfde bedrag helemaal van het probleem af kunt zijn?